utorok 8. júla 2008

Môj prvý dotyk so sushi




Ak chcete po prvý raz skúsiť sushi, prosím nerobte to tak, ako ja. Nechala som sa v Del Vite zlákať roztomilou krabičkou s úhľadne poskladanými súčiastkami sushi --- SUSHI TRAY TOKIO --- "směs sushi výrobků s cukrem a sladidly". Vyšlo ma to na cca 80 Kč a výsledok nestál ani za starú českú bačkoru.


Krabica obsahovala aj sójovú omáčku v tvare ryby (???), zázvor + wasabi. Vyskúšala som len sójovku, do ostatného sa mi pravdupovediac nechcelo... a nebolo to mojou neochotou skúšať nové veci...


Môj prvý kúsok ľahko líznutý sójovkou. Žiadne prevratné chuťové orgie sa nekonali. Skôr som bola sklamaná. Ryža mi páchla rybacinou a chute boli mdlé, tvrdé a umelé. Ehm... čo som čakala? Praví sushi gurmáni by ma asi rozniesli v zuboch.


Pohľad do "útrob" sushi roličky s fingovaným krabím mäskom --- surimi. Vlastne celé to je jeden veľký fake. Nedajte sa oklamať krásnym obalom, Vaše bruško Vám vrelo poďakuje.


Toto bola jediná uhorkovo-surimi variácia, ktorá mi, dá sa povedať, "chutila", rozumej - zjedla som ju celú.


Nakoniec celú tú "rádoby" japonskú parádu dorazil môj brat, ktorý s tým nemal zjavne žiaden problém. No vyslovene mi zakázal kupovať hotové sushi.

Nemusí mať obavy...

Foto: vikipapa.com

3 komentáre:

sushimajster povedal(a)...

Ahoj Viki papa, mas pekny blog a tvoj prvy dotyk so sushi si opisala pekne a farbisto... dik tiez za nalinkovanie sushiblog.sk

.. pekny den a dufam, ze to nebol tvoj jediny dotyk so sushi:-))

Unknown povedal(a)...

Srdečne zdravím majstre :-) dakujem za mily koment. I ked prvy dotyk so sushi(mojim pricinenim) bol znacne rozpacity, chystam sa v najblizsich dnoch do serioznej prazskej sushi restauracie.
Ak by si mal nejaky dobry tip, urcite daj vediet... Nech sa dari a pekny zvysok vikendu :-)

sushimajster povedal(a)...

Ahoj Viki:-)) v Prahe moc restauracii nepoznam, ale v jednom z clankov na sushiblog.sk , prave citatelia z Ciech spominaju nejake ceske sushi bary.. pozri tento link:

http://www.sushiblog.sk/clanky/kolko-stoji-sushi-i-sake-maki

je to komment cislo 17, sushi restauracie v Prahe odporuca Ferda :-))

mozno ti to pomoze vo vybere. dufam, ze o tom potom aj napises.. taky clanok by som privital aj na sushiblog.sk keby som netvrdol v BA :-))kazdopadne, v Bratislave ti viem odporucit sushi bar z fleku ak sem niekedy zavitas..

----ak chces, napis mi na email sushimajster (at)sushiblog (o) sk --- mozeme pokecat..

Bookmark and Share