streda 11. februára 2009

Jednohubky na stredu


Našla som pár hravých vecí, ktoré by som určite chcela mať vo vlastnej kuchyni (a nielen tam). Rada by som sa podelila aspoň o vizuálny zážitok, tak pár z nich uvádzam. Poteším najmä príslušníčky nežnej strany planéty :-). Najmä tie, ktoré milujú jedlo tak mocne, že by najradšej na prstoch nosili sladké tortičky, jahôdky či nebodaj sushi. Francúzka 29-ročná dizajnérka Géraldine Klein z malej dedinky blízko Provence za pomoci svojho nádherného blogu La boite á couture predáva šperky z mojich detských snov (z ktorých nikdy nevyrastiem!). Géraldine k výrobe a navrhovaniu šperkov priviedla ako inak jej záľuba vo varení. No keď prišlo na pečenie, nikdy sa jej nepodarilo napiecť tortu podľa jej predstáv. Prstienky v podobe minitortičiek sú filtráciou onej túžby "upiecť dokonalú tortu". Treba povedať že jej mlsotinky sú v mojich očiach naprosto dokonalé.... Ozýva a piští vo mne malá princezná a chcela by všetky, úplne všetky!



Foto: http://laboiteacouture.blogspot.com/


Čo urobíte, keď ste internetový predajca leteniek a chcete spromovať svoje lacné lety do talianskych destinácií? Recept: vezmete talianske capuccino a na penu "vysypte" kakaom (to už nemusí byť talianske) na prvý pohľad nezrozumiteľné spojenie názvu mesta a ceny v eurách. Udivení zákazníci zistia o čo vlastne ide až po prvom dúšku na príručnom tanieriku pod šálkou. A výsledok? Kampaň mala taký úspech, že ju firma expedia.de zopakuje i na budúci rok. Ciao a nech žije reklama! .-)



Foto: via


Nebaví Vás už stará forma na bábovku? Americká predajňa kuchynských potrieb The Brooklyn Kitchen pripravila pre všetkých znudilcov formu na pečenie v tvare chobotnice. Zdá sa Vám to úchylné? Ja si osobne neviem predstaviť dvojfarebnú mramorovú bábovku, ktorá by mala chápadlá, ale proti vkusu žiaden dišputát. Minimálne deti by sa do "chobotnicového" koláča zamilovali na prvý pohľad a bez mihnutia oka .-).


Foto: brooklynkitchen.com
Via: davidlebovitz.com


Toľko na dnes z blbostičiek :-)


PS: v Panerii sa dajú kúpiť pri pokladni malé ovocné džemíky (stoja cca do 20 Kč) v malých roztomilých pidi zaváraninových fľaštičkách. Mám už doma dve - višňový a broskyňový. Prosím nepýtajte sa ma, na čo mi budú, ale jesť ich nebudem! Tak príjemne sa vynímajú na poličke s kuchárskymi knihami! .-)



Foto: vikipapa.blogspot.com

11 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Náhodou, ta chobotnicová bábovka by se skvěle hodila do naší Mořské kuchařky :-)))

Anonymný povedal(a)...

Souhlasím s Bali, chobotnicová forma je super :o)

Michala povedal(a)...

Viki, kdybys po tom moc toužila, tak na Fleru ti určitě někdo rád splní přání:
http://www.fler.cz/zbozi?id=172375 náušnice volská oka
http://www.fler.cz/zbozi?id=106684 mléčné výrobky pro panenky
:))

Unknown povedal(a)...

BALI, SCHNYTLIK: :-) už by stačilo vymyslieť len nejaký dobrý "chobotnicový" receptík :-)

MICHALA: Díky za tip! Volské oká sú suprové! .-)

Anonymný povedal(a)...

Ty hrášky jsou tak krásné! To bych nosila :)
Chobotnicová forma je fajn, ale po dvou, třech použitích děti omrzí. Leda přidat k tomu mou oblíbenou pirátskou loď a vhodně střídat :)
Zato ten nápad s letenkami na kávě, ten je naprosto geniální :) Tomu by už jen kávový purista mohl něco vytýkat :)

Anonymný povedal(a)...

Viki, známá mé kamarádky vyrábí hodně podobné, koukni tady :)
http://www.flickr.com/photos/wegart/sets/72157605825457061/?page=2
Terezka

Michala povedal(a)...

Terezko, to jsou výborné šperky, navíc parádně vyfocené. Jsem si jistá, že kdyby je autorka nabídla na Fleru, tak bude velmi úspěšná.

Unknown povedal(a)...

TEREZKA: díky moc za link! sakra najradšej by som ich objednala všetky! :-) pôsobí táto šikovná osôbka v Čechách? má síce e-shop ale keby sa dalo, rada by som sa vyhla plateniu v eurach a bez problemov by som si drobnostky vzala osobne. Pomohol by mi aj e-mail. Diky diky moc! :-)

Anonymný povedal(a)...

Viki, já jí osobně neznám, je to bývalá kolegyně mé kamarádky, ale dozvěděla jsem se teď, že jí vzali šperky na prodej do obchodu Hard-de-Core
http://www.harddecore.cz/page.php?reference_name=home

tak tam skákni...:)
Terezka

modra.rybka povedal(a)...

viki tie sperky su krasne :-)

Anonymný povedal(a)...

Ten visnovy dzem je moj najoblubenejsi... vseobecne bonne maman su perfektne, dufam, ze si ich nakoniec zjedla :)

Bookmark and Share