sobota 13. marca 2010

mami, kúp mi...





Dnes som prišla na to, že potrebujem svoj vlastný receptár. Len moj, obchytaný, mastný, dokrkvaný zošit s vlastnoručne prepísanými receptami. Totiž prehrabávanie sa v mojej ťažkotonážnej zbierke časopisov, kníh a výstrižkov, keď si spomeniem na nejaké jedlo, je ŠIALENÉ ŠIALENÉ ŠIALENÉ. Rozparádená som si teda sadla k netu a dnešné pátranie skončilo týmito objavmi (viď. obrázky hore). Najviac sa mi pozdáva ten prvý, ale viem, že bol v predaji okolo Vianoc, takže jeho dostupnosť bude asi nulová... :-(  Najlepšie by bolo vytvoriť svoj "vlastný" dizajn a delenie receptov. Neviem prečo ma to doteraz netrklo. Všetky výstrižky, útržky a papieriky s recepismi mám hore-dolu porozhadzované po knižkách, čo je pri hľadaní naprostá katastrofa. A čo je najdoležitejšie - mať vlastný receptár, ktorý potom odovzdám Nine može naštartovať celkom peknú rodinnú tradíciu. Dievčatko bude mať aspoň pamiatku. Svojskú, spojenú so zážitkami, konkrétnymi chuťami a spomienkami na detstvo. Myslím, že by to mohlo fungovať. Zatiaľ však musím nájsť tú vhodnú formu. Neviete o nejakých pekných zošitoch na zber receptov? Máte svoje zošítky?

4 komentáre:

Pája povedal(a)...

Sešitky se mi líbí, ale uvázala jsem se kvůli praktičnosti k elektronické podobě. Mám v plánu to potom vytisknout a seředit si dle abecedy, ale zatím toho přepsaného není tolik, abyhc to realizovala. Posun však už vidím, klasické recepty nehledám ve složce, ale prostě si je otevřu ve Wordu.

Silvi povedal(a)...

Ten první je ale překrásný! Já mám narychlo koupený blok, na jehož okrajích jsou počáteční písmenka, ale řeknu ti - tohle, TOHLE je opravdu jiný kafe!

Pro jaký ses nakonec rozhodla? .-)

Unknown povedal(a)...

PÁJA: díky moc za komentár... elektronicky si recepty síce radím do blogu, ale prave mi pride praktickejsie mat knizku receptov - je lepsie v tom listovat a navyse zosit s vlastnymi receptami krásne casom "dozrieva" :-)

SILVI: samozrejme pre ten prvý :-)

Anonymný povedal(a)...

Neviem, ci je to stale aktualne, ale z tych elektornickych moznosti je dobry evernote, ktory si naistalujes na comp alebo aj telefon/tablet a mozes z webu cokolvek klipnut a ulozit do roznych 'zositkov'ale tiez vytvorit vlastne poznamky so sovjimi receptami. mozes si recepty pooznacovat, vlozit fotky, linky, cize sa ti vzdy uchova aj zdroj, kde si recept nasla. Je to super vec na akukolvek uchovu informacii, nielen receptov. A mometalne leti aj Pinterest, ale to je skor len na pooznacovanie receptov, ktore by si chcela vyskusat z inych blogov a stranok...
Ale inak ma taky zosit caro, mas pravdu, my sme ale taki neusadeni a tym padom prenasat o dalsieho 0.5kg viac je neprakticke :(

Bookmark and Share