nedeľa 26. októbra 2008

Konečne doma alebo hamham fotoreport


Po troch mesiacoch sa mi to po siahodlhom plánovaní podarilo --- konečne som doma! Trávim čas so svojou (čo sa početnosti i temperamentu týka) obrovskou rodinkou, jem, jem, ochutnávam, relaxujem, zbieram farebné listy zo stromov, rozprávam sa, sŕkam silnú dedovu kávu, smejem sa, vypínam telefón, neotváram e-maily, hladkám psov, konáre, ruku môjho otca, rozprávam, rozprávam, jem, štrngám príborom, všetko fotím a nechcem sa vrátiť do Prahy... Chcem ostať v našom starom dome po pradedovi, jesť babkin guláš, naťahovať s ňou cesto na makovo-jablkový závin po celom stole, hádať sa so strýkom nad pohárikom brandy o hudbe a spievať maďarské retro hity. Je tak strašne dobré byť doma!





babkin muffin a jablčný koláč od Evičky s mliečnou kávou



nedeľný obed u babky --- polievka s morčacím mäsom


pečená kačica s "lepkavou" ryžou a červenou kapustou





zemiakové pagáče



výborný cesnakový lángoš so smotanou a strúhaným syrom



mamina ranná praženica ukrytá pod pokrievkou + bonboniéra



Zuzkin nový (a nádherný) krájač na syr



pripravujem papričku do polievky


mamina polička v kuchyni


Komárno at night ...


Krásnu jeseň!

Foto: vikipapa.com

9 komentárov:

germa povedal(a)...

:) Aj naša jediná je z Prahy doma na predĺženom víkende a štopeme ju ako hus! Včera sme ju zobrali vytučiť ešte aj do Viedne, nech má dievča potom v Prahe z čoho zhadzovať , haha.

Unknown povedal(a)...

:-) Germa, ja som zdesene prišla na to, že moje návštevy doma sa tak asi cca 80% času točia o jedle. Jem, hovorím o jedle, pripravujem jedlo, objednávam si jedlo... holt, u nás máme strašne radi svoje brušká... že po kom to potom mám :-)

Anonymný povedal(a)...

Z některých fotek na mne dýchá nostalgie a vyvolávají vzpomínky na dětství, stejným způsobem prostřený stůl býval o Vánocích, miluju způsob servírování polévky - vývar a doplňky zvlášť. Miluju ten hrnec s třešničkami a zelenou poklicí!!! Myslím, že bych ho v mámině kredenci taky našla :) No, možná jiných rozměrů, ale 100% tam je :D A remoska rovná se nejdokonalejší buchty a vybavení mé první samostatné domácnosti :)))
Mačkám slzu v oku a jdu něco dělat.

Anonymný povedal(a)...

Krása, poezie, nádherné fotky.
:-)))
P.

Unknown povedal(a)...

Papaja,

ďakujem veľmi pekne :-) Na Tvoje mimoriadne lákavé a chutné fotky sa moje nechytajú ani z rýchlika :-)Najradšej mám fotografie z receptov s malinami a figami. To je krása!

Anonymný povedal(a)...

Viki, ty págáčky!!!!!! Napiš recept, napiš recept, napiš recept, prosíííííím :)
Terezka

Unknown povedal(a)...

Terezka: chystám sa na to budúci week, už som mala "receptové sedenie" s babičkou --- písala som, až sa mi z hlavy parilo... sľúbila som napiecť tri druhy pagáčov na jednu oslavu, takže musím trénovať :-)

Anonymný povedal(a)...

viki,
je to skvělé mít takové rodinné zázemí, navíc plné inspirace pro psaní o jídle!

Unknown povedal(a)...

vilemina: pre každého je rodinné zázemie asi to najvzácnejšie a som rada, že u nás máme tak radi naše brušká :-)

Bookmark and Share