streda 2. septembra 2009
Placky z cukiny a kuracej pečene
Dnes to bude rýchlovka - tento recept je jedným z mojich srdcoviek - jednak som ho po prvý raz skúšala spoločne s mojou mamou a za druhé pečeň je pre mňa lahôdka najväčšia! Recepis mám doteraz na na vytrhnutom zdrape zo slovenského časopisu Život s delikátnym foodstylingom zátišia pozostávajúcim z radu placiek v spoločnosti dvoch brunátnych dám cukín :-).
Sú to vlastne obyčajné placky ozvláštnené intenzívnou chuťou kuracej pečene. Ak obľubujete recepty, kde ste v intenzívnom a vášnivom kontakte so surovinami, tak toto je presne ono... Všetko sa tu cez seba miesi, žmýka, drobí, melie, stláča v tiesnivom objatí veľkej misy. Môžete potom so zababranými rukami strašiť spoločnosť v kuchyni, vyzerá to dostatočne dekadentne a hororovo :-). Myslím, že deti by si s tým vyhrali...
Výsledné placky sú dosť mastné - ja ich vždy ukladám na papierové utierky, aby trochu "pustili". A sú blažene kalorické. To vyvažujem zeleninovým šalátom ako prílohou. Výborné sú i s opečenou bagetou. A kýblom smotany (pre mňa .-). Mne sa z nich vždy podarí vyformovať tvary pripomínajúce skôr malé rezne ako placky, ale je to na vašej fantázii a chúťkach...
Placky z cukín a kuracej pečene
4 porcie
1 cukina
4 žemle
4 vajcia
220 g kuracej pečene
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
rasca
majorán
mleté čierne korenie
strúhanka na zahustenie
Postup
1. Cukinu umyjeme, ošúpeme, postrúhame a vyžmýkame. Žemle rozdrobíme do cukiny, zmiešame s vajcami, cesnakom, korením a petržlenovou vňaťou.
2. Kuraciu pečeň očistíme, pomelieme a pridáme k žemľovej zmesi. Podľa potreby zahustíme strúhankou. Zmes naberáme lyžicou, kladieme do horúceho oleja a tvarujeme malé placky. Vyprážame z obidvoch strán.
3. Placky podávame so zeleninovým šalátom.
Foto: vikipapa.blogspot.com
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
2 komentáre:
Placky som prave dnes vyskusala. Boli vyborne. Dakujem za super tip!
som rada, že chutili a ďakujem za komentár! :-)
Zverejnenie komentára