tag:blogger.com,1999:blog-6938669131717199487.post6786746926750224745..comments2023-03-20T13:51:42.300+01:00Comments on Ham Ham: Niečo zelené a chrumkavé…Unknownnoreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-6938669131717199487.post-31306982514182047652009-08-25T23:05:29.760+02:002009-08-25T23:05:29.760+02:00Milý anonym! Nepredstavujte si to, vyskúšajte to :...Milý anonym! Nepredstavujte si to, vyskúšajte to :-)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12540537445389896324noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6938669131717199487.post-91640272266008871102009-08-21T16:22:18.168+02:002009-08-21T16:22:18.168+02:00Vokurka s melounem? To si neumim představit...Vokurka s melounem? To si neumim představit...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6938669131717199487.post-17722076568239256502009-08-18T16:21:13.250+02:002009-08-18T16:21:13.250+02:00Yva: ďakujem za chrumkavý komentár. Myslím, že pán...Yva: ďakujem za chrumkavý komentár. Myslím, že pána Steingartena by od jeho vedeckých názorov na šalátových "pojedačov" .-) neobrátil ani megašalát vyhrážajúci sa mu doživotným vegetariánstvom... ale ja s Tebou súhlasím. V článku som skôr mierila na šaláty ponúkané v reštauráciách - v niektorých sa, bohužiaľ, i dnes nájdu šaláty s octovou zálievkou, konzistenciou pripomínajúcich minulé storočie... podomácky pripravené šalátiky sú, samozrejme, to najlepšie, čo sa v šalátovom svete môže zrodiť :-)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12540537445389896324noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6938669131717199487.post-78745599331784445252009-08-18T05:38:04.119+02:002009-08-18T05:38:04.119+02:00Jedním slovem: všechny. :o)
Na rozdíl od Tebe ...Jedním slovem: všechny. :o) <br /><br />Na rozdíl od Tebe jsem "salátová" a můj oběd se často skládá z rozličných směsí vegetace (a bílkovin) na talíři, ale v souladu s Tebou upřednostňuji takové kombinace, které tvoří kompletní jídlo. Kdybych byla přitlačena ke zdi a musela vybrat jeden jediný, pravděpodobně by zvítězil "salade nicoise".<br /><br />Generační rozdíl (jak jsi se zmínila v krásně napsaném článku) bude také dost veliký: pryč jsou ty doby, kdy salát znamenal jen zvadlé listy hlávkového salátu v octové vodě. Dnešní salát obsahuje všechno od nejčerstvější zeleniny a ovoce, přes sametové luštěniny, hebká vejce a křupavé krutonky, až po šťavnaté maso. To všechno zalité sprškou chutného, zdravého, zelenozlatého oleje z oliv a kapkou vinného octa. Těch kombinací jsou stovky a záleží jen na naší fantazii, kterou zvolíme. <br /><br />Mohla by to snad být odpověď "umanutých dětí" panu Steingartenovi? ;o)Yvahttp://www.praktickekulinarium.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6938669131717199487.post-31471043178238719052009-08-17T15:45:59.953+02:002009-08-17T15:45:59.953+02:00fenk ju :-)fenk ju :-)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12540537445389896324noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6938669131717199487.post-60187024429074177502009-08-17T12:36:57.650+02:002009-08-17T12:36:57.650+02:00very good idea!very good idea!Anonymousnoreply@blogger.com